Ingredienser

 

5
dl

mjölk

50
gram

jäst

150
gram

smör

0,5
tsk

salt

1,5
dl

strösocker

1,5
tsk

kardemumma

18
dl

vetemjöl

1
st

ägg, till pensling

1

pärlsocker

Köp receptet

Gör så här

1. Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den i litet av den kalla mjölken. Smält smöret, häll i resten av mjölken ljumma blandningen. Häll den över jästen och sätt till salt, socker och kardemumma.
2. Arbeta efter hand in mjölet och slå degen kraftig så den blir blank och smidig och släpper bunken . Strö litet mjöl över degen och täck den med en bakduk. Ställ den att jäsa till sin dubbla storlek.
3. Arbeta degen på nytt i bunken, tag upp den på bakbordetoch baka ut den till bullar, som läggs att jäsa på smord plåt. Pensla brödet och strö på lite pärlsocker.
4. Grädda småbullar i mycket god ugnsvärme, 275 grader, ca 5 minuter, och större bröd i medelgod ugnsvärme, 225 grader, 10-15 minuter (ca 50 småbullar eller 4 längder)

Receptet är från:

Tasteline