Citronglasstårta
Ingredienser
10 portioner
Botten
-
150 g
cantuccini (italienska mandelskorpor)
-
50 g
smör
Citronglass
-
2 st
äggulor
-
1 ¼ dl
strösocker
-
½ dl
glykossirap
-
1 st
citron, saften och skalet
-
3 dl
vispgrädde
-
2 dl
turkisk yoghurt
Garnering
-
250 g
jordgubbar
10 portioner
Botten
-
150 gcantuccini (italienska mandelskorpor)
-
50 gsmör
Citronglass
-
2 stäggulor
-
1 ¼ dlströsocker
-
½ dlglykossirap
-
1 stcitron, saften och skalet
-
3 dlvispgrädde
-
2 dlturkisk yoghurt
Garnering
-
250 gjordgubbar
Gör så här
Receptet kräver minst tre timmars frystid utöver beredningstiden.
1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kör snabbt mandelskorporna till smulor i matberedare.
2. Smält smöret och blanda med smulorna. Fördela smulblandningen i botten på formen.
3. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner glykossirapen. Finriv skalet från citronen och blanda ner i äggsmeten. Pressa ur citronsaften.
4. Vispa grädden. Blanda ner grädden och yoghurten och smaksätt med ca 3 msk pressad citron till lagom syrlighet. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3 timmar. Garnera med skivade jordgubbar till serveringen.