Ingredienser

 

4
dl

kallt vatten

4
dl

filmjölk

1
paket

jäst

2
tsk

salt

4
msk

pomeransskal

3
dl

kruskakli

2
dl

fullkornsdinkel

9
dl

vetemjöl

1

sesamfrön, (eller andra frön)

Köp receptet

Gör så här

1. Rör ut jästen i det kalla vattnet och tillsätt filmjölken.
2. Tillsätt pomeransskal och salt.
3. Rör ner kruskakli och fullkornsdinkel.
4. Tillsätt sen vetemjölet (lite i taget) och blanda tills det blir en jämn deg. (den ska vara lite klibbig).
5. Klicka upp degen på en plåt med bakplåtspapper. gör du små blir det ungefär 30st. (och de får precis plats på en plåt då).
6. Strö sesamfrön eller andra frön över bullarna om du vill.
7. Sätt in plåten i kylen över natten (eller om du vill ha dem på kvällen så kan du ju röra ihop dem på morgonen och ha dem i kylen under dagen).
8. Ta fram plåten samtidigt som du sätter ugnen på 225 grader. när ugnen är varm ska du grädda dem i ca 15 minuter.
9. Låt dem svalna på galler och utan bakduk, så blir det fin yta på dem.

Receptet är från:

Tasteline