Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter
Ingredienser
10 portioner
250 g
salta jordnötter, hackade (3 dl)
200 g
karamelliserad mjölk, en halv burk
Fyllning
3
ägg
300 g
cream cheese
1 dl
strösocker
1 msk
vaniljsocker
4 dl
vispgrädde
200 g
mjölkchoklad, grovriven
Topping
200 g
karamelliserad mjölk en halv burk
3 msk
vispgrädde
0.5 dl
salta jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Blanda jordnötter med karamelliserad
mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter.
Tryck gärna upp lite även på kanterna.
2
Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese,
socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
3
Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp.
Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd
sist ner äggvitan varsamt.
4
Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar.
Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
5
Blanda karamelliserad mjölk och
grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över
jordnötter.