Ingredienser

 

100
gram

smör

3
dl

mjölk

50
gram

jäst

1
dl

strösocker

1
tsk

kardemumma, stött

1
tsk

salt

10
dl

vetemjöl

Fyllning

2
dl

äppelmos

2
msk

kanel, malen

Pensling och garnering

1
st

ägg

1
st

äpple(n), klyfta

Gör så här

1. Smält smöret och ha i mjölken, låt detta bli fingervarmt, 37 grader.
Smula jästen i en degbunke och slå den ljumma degspadet över. Rör väl.
2. Blanda i socker, stött kardemumma och salt. Tillsätt sedan mjölet,
lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Kavla
ut till en platta på 30×35 cm. Skär degen i rutor som mäter 6×6 cm.
5. Lägg en klick äppelmos mitt på varje ruta och strö lite kanel över.
Vik upp hörnen så de möts på mitten och nyp ihop.
6. Lägg dem med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Jäs i
20 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg och dekorera med små äppelskivor.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter.

Receptet är från:

Tasteline