Gifflar med nötkräm
Ingredienser
150
gram
smör
3
dl
mjölk
50
gram
jäst
2
st
ägg
1
tsk
salt
1
dl
strösocker
14
dl
vetemjöl
Fyllning
2
dl
nötkräm
Pensling
1
st
ägg
Gör så här
1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke och slå degspadet över.
2. Rör i ägg, salt och socker, arbeta sist in mjölet i omgångar.
3. Låt degen jäsa 50 minuter under bakduk.
4. Tag upp på mjölat bakbord och kavla ut till en 30×40 cm stor platta.
5. Skär degen i trekanter, bred en klick nötkräm där degbiten är som
bredast, rulla sedan ihop dem och vik in ändarna mot mitten.
6. Låt jäsa i 20 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg, grädda mitt i ugnen i 220 grader 10 minuter.
Receptet är från: