Glassbomb till nyårsfesten
Ingredienser
8 portioner
0.75 liter
jordgubbsglass
1 liter
vaniljglass
60 g
pistagenötter, hackade
4
äggvitor
3 dl
strösocker
1
tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass
varvat med
pistaschnötter ovanpå.
2
Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i
frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
3
Ta
skålen från vattenbadet. Vispa
marängen med elvisp tills den
svalnat och är helt fast, ca 10 min.
Lägg tårtbottnen på ett fat.
4
Lyft glassen ur bunken och ta
bort plasten. Lägg glassen på
tårtbottnen. Skär bort sockerkaka
som sticker utanför kanterna.
5
Bred på marängen och bränn
försiktigt med brännare till fin
färg. Servera genast.