Ingredienser

 

2
st

äpple(n), t ex Gravensteiner eller Aroma

2
tsk

malen kanel

4
tsk

strösocker

Kanelglasyr

1
dl

florsocker

0,5
tsk

malen kanel

1
msk

vatten, knappt

Smeten

6
dl

vetemjöl

3
tsk

bakpulver

1
dl

strösocker

2
tsk

kardemumma

2
krm

salt

125
gram

smör

1
st

ägg

2,5
dl

mjölk

1
msk

pärlsocker, att strö över

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar och vänd i kanel och socker.
3. Blanda torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör i smör, ägg och mjölk i bunken och vispa med elvisp. Vänd hastigt i äppelbitarna.
4. Fördela smeten i muffinsformar av papper och strö över pärlsocker. Baka gärna i muffinsplåt så att bullarna får stöd på sidorna och jäser upp på höjden.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills bullarna fått en fin ljus gyllenbrun färg. Ta ut bullarna och låt dem svalna på galler under bakduk.
6. Blanda glasyren och ringla den över bullarna.

Receptet är från:

Tasteline