Hastbullar med äpple
Ingredienser
2
st
äpple(n), t ex Gravensteiner eller Aroma
2
tsk
malen kanel
4
tsk
strösocker
Kanelglasyr
1
dl
florsocker
0,5
tsk
malen kanel
1
msk
vatten, knappt
Smeten
6
dl
vetemjöl
3
tsk
bakpulver
1
dl
strösocker
2
tsk
kardemumma
2
krm
salt
125
gram
smör
1
st
ägg
2,5
dl
mjölk
1
msk
pärlsocker, att strö över
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar och vänd i kanel och socker.
3. Blanda torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör i smör, ägg och mjölk i bunken och vispa med elvisp. Vänd hastigt i äppelbitarna.
4. Fördela smeten i muffinsformar av papper och strö över pärlsocker. Baka gärna i muffinsplåt så att bullarna får stöd på sidorna och jäser upp på höjden.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills bullarna fått en fin ljus gyllenbrun färg. Ta ut bullarna och låt dem svalna på galler under bakduk.
6. Blanda glasyren och ringla den över bullarna.
Receptet är från: