Hastbullar med äpple
Ingredienser
2
st
äpple(n), t ex Gravensteiner eller Aroma
2
tsk
malen kanel
4
tsk
strösocker
Kanelglasyr
1
dl
florsocker
0,5
tsk
malen kanel
1
msk
vatten, knappt
Smeten
6
dl
vetemjöl
3
tsk
bakpulver
1
dl
strösocker
2
tsk
kardemumma
2
krm
salt
125
gram
smör
1
st
ägg
2,5
dl
mjölk
1
msk
pärlsocker, att strö över
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar och vänd i kanel och socker.
3. Blanda torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Rör i smör, ägg och mjölk i bunken och vispa med elvisp. Vänd hastigt i äppelbitarna.
4. Fördela smeten i muffinsformar av papper och strö över pärlsocker. Baka gärna i muffinsplåt så att bullarna får stöd på sidorna och jäser upp på höjden.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills bullarna fått en fin ljus gyllenbrun färg. Ta ut bullarna och låt dem svalna på galler under bakduk.
6. Blanda glasyren och ringla den över bullarna.