Ingredienser

 

1
paket

jäst

1
tsk

salt

0,25
dl

olja

10
dl

vatten, finger varmt

1,5
dl

solrosfrön

1,5
dl

dadlar, klippta i bitar

1
tsk

pomeransskal

10
dl

grahamsmjöl

5
dl

rågsiktsmjöl

1

vetemjöl

1
st

mjölk, att pensla med

1
st

solrosfrön, till garnering

Köp receptet

Gör så här

1. Värm vattnet till fingervarmt
2. Blanda jäst och salt så det smälter, tillsätt sen pomeransskal, olja, vatten, solrosfrön och dadlar.

Blanda i grahamsmjöl och rågsiktsmjöl
3. Blanda i vetemjöl tills det blir sådär lagom deg
4. Jäs en halvtimme
5. Knåda, gör bullar av det, lägg på plåt
6. Jäs halvtimme
7. Pensla med mjölk, strö solrosfrön över
8. Ugn 225 grader typ tio minuter

Receptet är från:

Tasteline