Hjortronglass
Ingredienser
3–6 portioner
-
6 st
äggulor
-
125 g
socker
-
1 st
gelatinblad
-
4 dl
vispgrädde
-
1 dl
mjölk
-
300 g
hjortron
-
1,2 dl
glukos
-
2 cl
hjortronlikör
3–6 portioner
-
6 stäggulor
-
125 gsocker
-
1 stgelatinblad
-
4 dlvispgrädde
-
1 dlmjölk
-
300 ghjortron
-
1,2 dlglukos
-
2 clhjortronlikör
Gör så här
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Koka upp grädde, mjölk, hjortron, glukos och likör och häll över äggsmeten.
3. Vispa svalt. När temperaturen är ca 35-40 grader läggs det i kallt vatten uppblötta gelatinbladet i. Fortsätt vispa blandningen tills helt kall. Sila av hjortronen och kör i glassmaskin.