Jordgubbar med kolasås och färskostglass
Ingredienser
6 portioner
1 liter
färska jordgubbar eller 450 g frysta, tinade
50 g
smör
0.5 dl
strösocker
3 dl
vispgrädde
1
lime, finrivet skal till servering
Färskostglass
3 dl
gräddfil (som fått rinna av i kyl i ett kaffefiler 12 tim)
200 g
färskost
2 dl
strösocker
2 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Färskostglass: Vispa alla ingredienser
till glassen med en elvisp till en slät massa. Häll upp i en plastbunke och ställ in i frysen.
2
Rör om i glassen cirka var 40:e minut under ca 3 timmar. Låt sedan frysa 1–2 timmar. (Funkar bra att göra i glassmaskin, följ bara anvisningen till maskinen.)
3
Rensa jordgubbarna. Smält smör och
socker i en stekpanna tills det blir gyllene (gör inget om den grynar sig). Häll i grädden och koka ihop till en kolasås.
4
Häll i grädden och koka ihop till en kolasås. Vänd ner jordgubbarna
i såsen och servera när gubbarna
är varma på ytan men inte genomlagade.
5
Fördela jordgubbar i skålar och skopa
upp/skär glass och fördela i skålarna. Riv
över limeskal och servera direkt.