Ingredienser

 

6 portioner

1 liter
färska jordgubbar eller 450 g frysta, tinade

50 g
smör

0.5 dl
strösocker

3 dl
vispgrädde

1
lime, finrivet skal till servering

Färskostglass

3 dl
gräddfil (som fått rinna av i kyl i ett kaffefiler 12 tim)

200 g
färskost

2 dl
strösocker

2 dl
mjölk

1 dl
vispgrädde

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Färskostglass: Vispa alla ingredienser
till glassen med en elvisp till en slät massa. Häll upp i en plastbunke och ställ in i frysen.

2

Rör om i glassen cirka var 40:e minut under ca 3 timmar. Låt sedan frysa 1–2 timmar. (Funkar bra att göra i glassmaskin, följ bara anvisningen till maskinen.)

3

Rensa jordgubbarna. Smält smör och
socker i en stekpanna tills det blir gyllene (gör inget om den grynar sig). Häll i grädden och koka ihop till en kolasås.

4

Häll i grädden och koka ihop till en kolasås. Vänd ner jordgubbarna
i såsen och servera när gubbarna
är varma på ytan men inte genomlagade.

5

Fördela jordgubbar i skålar och skopa
upp/skär glass och fördela i skålarna. Riv
över limeskal och servera direkt.

Till Receptet