Jordgubbsbullar
Ingredienser
100
gram
smör
5
dl
mjölk
50
gram
jäst
1
dl
sirap
0,5
dl
strösocker
1
tsk
salt
15
dl
vetemjöl
Fyllning
200
gram
smör, mjukt
100
gram
ost, philadelphia
2
dl
florsocker
2
msk
vaniljsocker
4
dl
jordgubbar
2
msk
potatismjöl
Köp receptet
Gör så här
1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader.
Smula ned jästen i en bunke och slå degspadet över. Rör om.
2. Häll över sirap, socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta
till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk ca 60 minuter.
4. Gör under tiden fyllningen. Rör samman smör, Philadelphiaost, florsocker
och vaniljsocker.
5. Skiva jordgubbarna och pudra potatismjölet över.
6. Arbeta ihop den jästa degen på mjölat bakbord och dela den i två
delar. Kavla ut varje degbit till ca 20×20 cm.
7. Fördela fyllningen jämnt över de båda plattorna. Vik plattorna
dubbelt och skär dem i remsor på ca två cm. Tvinna remsorna och gör en
knut av dem.
8. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
9. Vispa upp ägget med lite mjölk och pensla bullarna.
10. Strö jordgubbströssel eller pärlsocker över och grädda mitt i ugnen
i 225 grader ca 12 minuter.
Receptet är från: