Ingredienser

 

100
gram

smör

5
dl

mjölk

50
gram

jäst

1
dl

sirap

0,5
dl

strösocker

1
tsk

salt

15
dl

vetemjöl

Fyllning

200
gram

smör, mjukt

100
gram

ost, philadelphia

2
dl

florsocker

2
msk

vaniljsocker

4
dl

jordgubbar

2
msk

potatismjöl

Köp receptet

Gör så här

1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader.
Smula ned jästen i en bunke och slå degspadet över. Rör om.
2. Häll över sirap, socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta
till en smidig deg.
3. Låt jäsa under bakduk ca 60 minuter.
4. Gör under tiden fyllningen. Rör samman smör, Philadelphiaost, florsocker
och vaniljsocker.
5. Skiva jordgubbarna och pudra potatismjölet över.
6. Arbeta ihop den jästa degen på mjölat bakbord och dela den i två
delar. Kavla ut varje degbit till ca 20×20 cm.
7. Fördela fyllningen jämnt över de båda plattorna. Vik plattorna
dubbelt och skär dem i remsor på ca två cm. Tvinna remsorna och gör en
knut av dem.
8. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
9. Vispa upp ägget med lite mjölk och pensla bullarna.
10. Strö jordgubbströssel eller pärlsocker över och grädda mitt i ugnen
i 225 grader ca 12 minuter.

Receptet är från:

Tasteline