Jordgubbsglass med solrosflarn
Ingredienser
4 portioner
Glass
-
250 g
färska jordgubbar
-
1¼ dl
strösocker
-
1½ dl
mjölk
-
1½ dl
vispgrädde
Solrosflarn, 12 st
-
50 g
smör
-
50 g
solroskärnor
-
¾ dl
socker
-
2 msk
vetemjöl
-
1 msk
mjölk
Servering
-
några extra jordgubbar
-
ev citronmeliss
4 portioner
Glass
-
250 gfärska jordgubbar
-
1¼ dlströsocker
-
1½ dlmjölk
-
1½ dlvispgrädde
Solrosflarn, 12 st
-
50 gsmör
-
50 gsolroskärnor
-
¾ dlsocker
-
2 mskvetemjöl
-
1 mskmjölk
Servering
-
några extra jordgubbar
-
ev citronmeliss
Gör så här
1. Glass: Rensa jordgubbarna och kör till puré i matberedare. Blanda med socker, mjölk och grädde. Kör i glassmaskin.
2. Solrosflarn: Smält smöret. Rör samman alla ingredienser till en smet. Klicka ut den glest på bakplåtspapper på 2 plåtar. Grädda i 175° ugn 7-8 minuter. Låt kallna och bjud med glassen och några jordgubbar.