Kanelbullar på dinkelmjöl
Ingredienser
150
gram
smör
5
dl
mjölk
50
gram
jäst
1
dl
honung
1
tsk
salt
10
dl
dinkelmjöl
Fyllning
100
gram
smör
0,5
dl
honung
3
msk
kanel
Garnering
3
msk
florsocker
1
msk
vatten
Gör så här
1. Smält smöret och ha i mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och slå över degspadet.
2. Tillsätt salt, honung och nästan allt mjöl och arbeta degen väl.
3. Låt den jäsa i 40 minuter under bakduk. Kavla ut till en platta 40×40 cm.
4. Blanda smör, honung och kanel. Bred detta över plattan. Rulla ihop och skär i två cm breda skivor, lägg i pappersformar och jäs i 20 minuter.
5. Pensla med uppvispat ägg, grädda i 220 grader i 10 minuter.
6. Gör en glasyr på florsocker och vatten, ringla den över bullarna.
Receptet är från: