Ingredienser

 

150
gram

smör

5
dl

mjölk

50
gram

jäst

1
dl

honung

1
tsk

salt

10
dl

dinkelmjöl

Fyllning

100
gram

smör

0,5
dl

honung

3
msk

kanel

Garnering

3
msk

florsocker

1
msk

vatten

Gör så här

1. Smält smöret och ha i mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och slå över degspadet.
2. Tillsätt salt, honung och nästan allt mjöl och arbeta degen väl.
3. Låt den jäsa i 40 minuter under bakduk. Kavla ut till en platta 40×40 cm.
4. Blanda smör, honung och kanel. Bred detta över plattan. Rulla ihop och skär i två cm breda skivor, lägg i pappersformar och jäs i 20 minuter.
5. Pensla med uppvispat ägg, grädda i 220 grader i 10 minuter.
6. Gör en glasyr på florsocker och vatten, ringla den över bullarna.

Receptet är från:

Tasteline