Karlsbadersnäckor
Ingredienser
1
påse
Jästmix , Bagarens Jästmix Vetebröd
14
dl
vetemjöl, special
1,75
dl
strösocker
1
tsk
bakpulver
200
gram
smör
5
dl
mjölk
3
st
äggula(or)
1
st
ägg, till penslingen
1
odefinierad
pärlsocker, eller hyvlad mandel till topping
Fyllning
200
gram
smör, rumstempererat
200
gram
mandelmassa, Odense Mandelmassa 50/50 eller Odense Mandelmassa Lyx
Köp receptet
Gör så här
1. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
2. Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna.
3. Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
4. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
5. Kavla ut degen i en rektangel, ca 40 x 70 cm.
6. Stryk ut smör på degen och strö riven mandelmassa över. Rulla ihop degen och skär upp 26 bullar.
7. Sätt i pappersformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 min.
8. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker eller hyvlad mandel.
9. Baka i 230° i 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
Receptet är från: