Ingredienser

 

1
påse

Jästmix , Bagarens Jästmix Vetebröd

14
dl

vetemjöl, special

1,75
dl

strösocker

1
tsk

bakpulver

200
gram

smör

5
dl

mjölk

3
st

äggula(or)

1
st

ägg, till penslingen

1
odefinierad

pärlsocker, eller hyvlad mandel till topping

Fyllning

200
gram

smör, rumstempererat

200
gram

mandelmassa, Odense Mandelmassa 50/50 eller Odense Mandelmassa Lyx

Köp receptet

Gör så här

1. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
2. Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna.
3. Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
4. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
5. Kavla ut degen i en rektangel, ca 40 x 70 cm.
6. Stryk ut smör på degen och strö riven mandelmassa över. Rulla ihop degen och skär upp 26 bullar.
7. Sätt i pappersformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 min.
8. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker eller hyvlad mandel.
9. Baka i 230° i 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.

Receptet är från:

Tasteline