Kladdkaka med kolasås och popcorn
Ingredienser
12 bitar
150 g
smör
2
ägg
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
ljust muscovadosocker
1.5 dl
vetemjöl
4 msk
kakao
2 tsk
vaniljsocker
Till servering
1 dl
popcorn
2 msk
neutral olja
salt
kolasås (gärna hemgjord)
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Bryn smöret under vispning i en liten kastrull. Häll över i en skål att svalna.
Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och
fluffigt med en elvisp.
2
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
Vispa ner det brynta smöret i äggvispet och tillsätt de torra ingredienserna. Rör i
hop till en slät smet.
3
Smöra och bröa en form med
löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Häll smeten i formen och
grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Kakan ska fortfarande vara lös
i mitten. Låt kakan kallna helt.
4
Poppa popcornen i oljan. Häll upp i en skål och salta rikligt. Ringla kolasås på kakan och strö över popcornen.
Till Receptet