Ingredienser

 

1
påse

Jästmix , Bagarens Jästmix Vetebröd

14
dl

vetemjöl, special

1,5
dl

strösocker

150
gram

smör, eller margarin

5
dl

mjölk

Kokostopping

200
gram

kokosmassa , Odense kokosmassa

2
st

äggvita(or)

Köp receptet

Gör så här

1. Gör kokosmassan så här: Blanda kokosmassa med äggvita till en klumpfri massa.
2. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna.
4. Knåda till en elastisk deg i 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
5. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
6. Forma degen avlång och dela upp den i 26 bitar.
7. Rulla bullarna runda och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 minuter.
8. Pensla bullarna med ägg.
9. Klicka på fyllningen på bullarna och sätt in i ugnen.
10. Baka i ca 6-8 min.

Receptet är från:

Tasteline