Kokosbullar
Ingredienser
1
påse
Jästmix , Bagarens Jästmix Vetebröd
14
dl
vetemjöl, special
1,5
dl
strösocker
150
gram
smör, eller margarin
5
dl
mjölk
Kokostopping
200
gram
kokosmassa , Odense kokosmassa
2
st
äggvita(or)
Köp receptet
Gör så här
1. Gör kokosmassan så här: Blanda kokosmassa med äggvita till en klumpfri massa.
2. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
3. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna.
4. Knåda till en elastisk deg i 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
5. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
6. Forma degen avlång och dela upp den i 26 bitar.
7. Rulla bullarna runda och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 minuter.
8. Pensla bullarna med ägg.
9. Klicka på fyllningen på bullarna och sätt in i ugnen.
10. Baka i ca 6-8 min.
Receptet är från: