Ingredienser

 

1
st

ägg, för pensling

Deg

25
gram

jäst, för söta degar

75
gram

margarin

2,5
dl

mjölk

0,5
dl

strösocker

1
krm

salt

7
dl

mjöl

Vaniljfyllning

100
gram

margarin

3
dl

strösocker

1
odefinierad

vaniljsocker

Gör så här

1. Deg: Smält margarinet i kastrull. Tillsätt mjölken och låt den värmas till finger temperatur.
2. Smula ner jästen i lämplig degbunke. Häll över den varma mjölken och rör om tills jästen smält.
3. Tillsätt socker och salt. Blanda sedan i mjölet, lite i taget. Knåda sedan tills degen känns lätt och slät. Låt jäsa i 30 minuter med bakduk.
4. Fyllning: Värm margarinet lite, så det mjuknar. Blanda blanda sedan ihop strösocker, vaniljsocker och margarinet. Använd så passa mycket vaniljsocker att margarin smaken försvinner.
5. Kavla ut degen till en stor rektangulär. Bre sedan på fyllningen jämt över ytan. Rulla ihop degen och skär sedan 1-2 cm stora bitar. pensla med ägg och lägg på plåt med bakpapper (strö ut små margarin bitar på bakpappret).
6. Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter innan dom gräddas i ugnen.
7. Sätt ugnen på 225 grader och grädda bullarna i 6-8 minuter. Till bullarna fått en härlig gyllenbrun färg.
8. När bullarna svalnat en aning, strö över strösocker.

Receptet är från:

Tasteline