Ingredienser

 

50
gram

jäst

2,5
dl

mjölk

125
gram

smör

2
st

ägg

0,5
dl

strösocker

0,5
tsk

salt

8
dl

vetemjöl

Smörkräm:

100
gram

smör

1,5
dl

strösocker

1,5
msk

vaniljsocker

3
dl

marsankräm

Pensling:

1
st

ägg

0

pärlsocker

Gör så här

1. Smula ned jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 37 grader och slå det över.
2. Rör tills all jäst är upplöst.
3. Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
4. Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så den täcker botten i en långpanna 30×40 cm. Bred tre dl marsankräm över. Kavla ut den andra degbiten och bred smörkämen över.

6. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovanpå marsansåsen med den ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.
7. Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.

Receptet är från:

Tasteline