Långpannebullar
Ingredienser
50
gram
jäst
2,5
dl
mjölk
125
gram
smör
2
st
ägg
0,5
dl
strösocker
0,5
tsk
salt
8
dl
vetemjöl
Smörkräm:
100
gram
smör
1,5
dl
strösocker
1,5
msk
vaniljsocker
3
dl
marsankräm
Pensling:
1
st
ägg
0
pärlsocker
Gör så här
1. Smula ned jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 37 grader och slå det över.
2. Rör tills all jäst är upplöst.
3. Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.
4. Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så den täcker botten i en långpanna 30×40 cm. Bred tre dl marsankräm över. Kavla ut den andra degbiten och bred smörkämen över.
6. Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovanpå marsansåsen med den ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.
7. Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.
Receptet är från: