Lussebullar med fullkorn
Ingredienser
100
gram
smör
5
dl
mjölk
50
gram
jäst, för söta degar
250
gram
kvarg, lätt
2
påse
saffran
1,5
dl
råsocker
0,5
tsk
salt
15
dl
kärnvetemjöl, med fullkorn. Ev 16 dl
2
dl
russin
1
st
ägg
Köp receptet
Gör så här
1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme.
2. Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet. Rör om tills jästen löser sig.
3. Blanda ner kvarg, saffran, socker och salt. Blanda mjölet med russinen och tillsätt det till degen.
4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa i ca 15 min.
5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma till ca 35st bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min, slå på ugnen till 225 grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.
Receptet är från: