Ingredienser

 

100
gram

smör

5
dl

mjölk

50
gram

jäst, för söta degar

250
gram

kvarg, lätt

2
påse

saffran

1,5
dl

råsocker

0,5
tsk

salt

15
dl

kärnvetemjöl, med fullkorn. Ev 16 dl

2
dl

russin

1
st

ägg

Köp receptet

Gör så här

1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme.
2. Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet. Rör om tills jästen löser sig.
3. Blanda ner kvarg, saffran, socker och salt. Blanda mjölet med russinen och tillsätt det till degen.
4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt jäsa i ca 15 min.
5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma till ca 35st bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min, slå på ugnen till 225 grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.

Receptet är från:

Tasteline