Lyxiga lussebullar
Ingredienser
50
gram
jäst
100
gram
smör
5
dl
mjölk
250
gram
kvarg, 1%
1
gram
saffran
1,5
dl
strösocker
0,5
tsk
salt
17
dl
vetemjöl
Fyllning
150
gram
smör
500
gram
mandelmassa
Pensling
1
st
ägg, uppvispat
40
gram
mandel, flagad
3
msk
pärlsocker
Gör så här
1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
3. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna. Skär bullar och lägg i formar.
4. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.
Här hittar du Tastelines alla recept på saffransbullar
Receptet är från: