Ingredienser

 

50
gram

jäst

100
gram

smör

5
dl

mjölk

250
gram

kvarg, 1%

1
gram

saffran

1,5
dl

strösocker

0,5
tsk

salt

17
dl

vetemjöl

Fyllning

150
gram

smör

500
gram

mandelmassa

Pensling

1
st

ägg, uppvispat

40
gram

mandel, flagad

3
msk

pärlsocker

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
2. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
3. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna. Skär bullar och lägg i formar.
4. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.
Här hittar du Tastelines alla recept på saffransbullar

Receptet är från:

Tasteline