Mellanmålsbullar
Ingredienser
5
dl
lättmjölk, eller mjölkersättning
0,5
dl
margarin, flytande, eller annat flytande matfett
1
paket
jäst, 50 gram
2
krm
salt
1
dl
Lättströ
2
dl
kvarg, 1%
2
dl
vetekli
10
dl
vetemjöl, med fullkorn
1
st
äpple(n)
1
st
ägg, uppvispat, till pensling
Köp receptet
Gör så här
1. Tips! Brygg te,söta med lättströ, kyl ner och servera som iste med citron till bullarna.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. : Värm degspadet till 37 grader och rör ut den smulade jästen.
Tillsätt salt, lättströ, kvarg, vetekli och 7 dl av vetemjölet.
4. Arbeta degen väl och täck över bunken.Låt jäsa 30 minuter.
5. Arbeta ihop degen med lite mer mjöl och skrapa ned på mjölat bord. Knåda och dela degen i fyra bitar. Rulla ut och dela varje bit i ytterligare sex.
6. Skär äpplet i tunna klyftor som du delar i mindre bitar. Forma släta bullar och stick en äppelbit i varje bulle.
7. Låt jäsa 20-25 minuter innan du penslar bullarna med ägg och gräddar mitt i ugnen till lagom färg,11-12 minuter. Låt kallna under bakduk. Frys in.
Receptet är från: