Ingredienser

 

5
dl

lättmjölk, eller mjölkersättning

0,5
dl

margarin, flytande, eller annat flytande matfett

1
paket

jäst, 50 gram

2
krm

salt

1
dl

Lättströ

2
dl

kvarg, 1%

2
dl

vetekli

10
dl

vetemjöl, med fullkorn

1
st

äpple(n)

1
st

ägg, uppvispat, till pensling

Köp receptet

Gör så här

1. Tips! Brygg te,söta med lättströ, kyl ner och servera som iste med citron till bullarna.

2. Sätt ugnen på 250 grader.
3. : Värm degspadet till 37 grader och rör ut den smulade jästen.
Tillsätt salt, lättströ, kvarg, vetekli och 7 dl av vetemjölet.
4. Arbeta degen väl och täck över bunken.Låt jäsa 30 minuter.
5. Arbeta ihop degen med lite mer mjöl och skrapa ned på mjölat bord. Knåda och dela degen i fyra bitar. Rulla ut och dela varje bit i ytterligare sex.
6. Skär äpplet i tunna klyftor som du delar i mindre bitar. Forma släta bullar och stick en äppelbit i varje bulle.
7. Låt jäsa 20-25 minuter innan du penslar bullarna med ägg och gräddar mitt i ugnen till lagom färg,11-12 minuter. Låt kallna under bakduk. Frys in.

Receptet är från:

Tasteline