Ingredienser

 

25
gram

jäst

3
dl

havremjölk

1
dl

strösocker

75
gram

smör, mjölkfritt, rumsvarmt

0,5
tsk

salt

1
l

vetemjöl, special

Fyllning

100
gram

smör, mjölkfritt

1
dl

socker

2
msk

kanel

Pensling och garnering

1

havremjölk

1

pärlsocker

Gör så här

1. Värm havremjölken till fingervarmt, 37 grader, smula ned jästen i en bunke och slå mjölken över. Rör tills all jäst lösts upp.
2. Slå över sockret, dela smöret i småbitar och ha i det.
3. Blanda saltet med nästan allt mjöl, spara bara ca två dl till utbakningen.
4. Tillsätt mjölblandningen och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 minuter till dubbel storlek.
5. ag upp degen på bakbord och arbeta snabbt ihop den, tillsätt ev mer mjöl om den är för kladdig. Kavla ut till en platta 30×40.
6. Rör ihop rumsvarmt smör med socker och kanel. Bred detta över plattan. Rulla ihop till en avlång rulle och skär i ca 30 bitar. Lägg dem i pappersformar eller på bakplåtspapper, låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
7. Pensla med havremjölk och strö pärlsocker över.
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
Hitta bakinspiration bland Tastelines alla recept på bullar!

Receptet är från:

Tasteline