Mjukglass med kolasås
Ingredienser
2–4 portioner
Kolasås
-
10 st
medjool-dadlar (urkärnade)
-
1.5-2 dl
osötad växtbaserad mjölk (mandel/havre/frö)
-
2 msk
kallpressad kokosolja
-
2 krm
havs/-himalayasalt
-
1 krm
äkta vaniljpulver
-
2 msk
kakaonibs till toppning (valfritt)
Vaniljglass
-
5 st
skalade, skivade, frysta bananer
-
2 krm
äkta vaniljpulver
2–4 portioner
Kolasås
-
10 stmedjool-dadlar (urkärnade)
-
1.5-2 dlosötad växtbaserad mjölk (mandel/havre/frö)
-
2 mskkallpressad kokosolja
-
2 krmhavs/-himalayasalt
-
1 krmäkta vaniljpulver
-
2 mskkakaonibs till toppning (valfritt)
Vaniljglass
-
5 stskalade, skivade, frysta bananer
-
2 krmäkta vaniljpulver
Gör så här
Kolasås
1. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa tills du har en riktigt slät kolasås.
2. Ställ åt sidan tills vaniljglassen är färdig.
Vaniljglass
1. Lägg de skivade, frusna bananerna tillsammans med vaniljpulvret i en matberedare och mixa i tills de har transformerats till en fluffig mjukglassliknande konsistens.
2. Skeda upp i skålar och servera genast med kolasås och eventuellt några kakaonibs för extra crunch.
3. Är det några minuter tills servering är det bäst att ställa skålarna i frysen den lilla stunden. Glassen smälter snabbt i rumstemperatur.
Tips
Förvara gärna skivade bananer i frysen för just dessa tillfällen. Prickiga och riktigt mogna bananer passar bäst! Rädda dem och frys dem. Smaksätt gärna denna bas med till exempel kakaopulver, frysta bär, hackade nötter, superfoods, o s v.