Ingredienser

 

50
gram

jäst

5
dl

mjölk

3
msk

olja, eller flytande margarin

1
tsk

salt

3
st

Äggulor, (till pensling)

8
dl

vetemjöl

Köp receptet

Gör så här

1. Ta fram alla ingredienserna i god tid så de får rumstemperatur.
2. Smula jästen och rör ut den i liten del av mjölken.
OBS!! Mjölken skall inte vara varm.
3. Tillsätt salt, flytande margarin samt resten av mjölken och mjölet.
4. Arbeta degen smidig. Tillsätt eventuellt mer mjöl.
5. Forma 24 bullar lägg dem på smord plåt (eller använd bakpapper).
6. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter. Sätt på ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med äggula och grädda dem i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter.
Låt bullarna svalna invirade i en bakduk.

Receptet är från:

Tasteline