Ingredienser

 

12 portioner

250 g
smör, rumsvarmt

2 dl
strösocker

5
äggulor

1 kg
kvarg (10 %)

2 dl
mandelmjöl

3 dl
gräddfil

1
citron, finrivet skal och saft

0.5 tsk
vaniljpulver

Rårörda hallon

225 g
frysta hallon, lätt tinade

2 msk
strösocker

Till servering

färska blåbär

färska hallon

citronmeliss

florsocker

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggulorna,en i taget. Rör ner resten av ingredienserna.

2

Lägg en tunn kökshandduk i ett durkslag ochhäll i smeten. Låt stå i kylen (över en skål) ett dygn.Rårörda hallon: Rör hallon med socker tillssockret smält.

3

Vänd upp paschan på ett serveringsfat ochgarnera med färska bär och ev citronmeliss.Pudra över florsocker. Servera med rårörda hallon.

Till Receptet