Pascha med hallon och blåbär
Ingredienser
12 portioner
250 g
smör, rumsvarmt
2 dl
strösocker
5
äggulor
1 kg
kvarg (10 %)
2 dl
mandelmjöl
3 dl
gräddfil
1
citron, finrivet skal och saft
0.5 tsk
vaniljpulver
Rårörda hallon
225 g
frysta hallon, lätt tinade
2 msk
strösocker
Till servering
färska blåbär
färska hallon
citronmeliss
florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggulorna,en i taget. Rör ner resten av ingredienserna.
2
Lägg en tunn kökshandduk i ett durkslag ochhäll i smeten. Låt stå i kylen (över en skål) ett dygn.Rårörda hallon: Rör hallon med socker tillssockret smält.
3
Vänd upp paschan på ett serveringsfat ochgarnera med färska bär och ev citronmeliss.Pudra över florsocker. Servera med rårörda hallon.
Till Receptet