Ingredienser

 

10 bitar

100 g
smör

100 g
mörk choklad (70 %)

2
ägg

1.5 dl
finmalet rörsocker

1 dl
vetemjöl

1 tsk
kanel

0.5 tsk
bakpulver

0.5 tsk
vaniljsocker

1 krm
salt

Tryffeltäcke

1 dl
vispgrädde

100 g
mörk choklad (70 %)

25 g
smör

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.

2

Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner den smälta chokladen.

3

Smöra och bröa en rund form, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara ganska lös.
Låt svalna i formen.

Tryffeltäcke:

1

Värm grädden i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt
smälta i grädden under omrörning.
Tillsätt smöret.

2

Rör till en jämn smet. Bred ut på kakan och låt stelna. (Pudra ev med kakao.)

Till Receptet