Ingredienser

 

12 bitar

4
ägg

0.5 dl
strösocker

1 dl
vetemjöl

1 dl
potatismjöl

1 tsk
bakpulver

0.5 dl
strösocker

1
lime, finrivet skal (endast det gröna)

Fyllning:

2
stora bananer

150 g
mascarpone

1 dl
florsocker

2
passionsfrukter

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min.

2

Strö socker över ett bakplåtspapper och riv limeskal över sockret. Vänd upp kakan direkt på det sockrade bakplåtspappret när den lyfts ur ugnen. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan, tillsammans med bakplåtspappret. Låt svalna inrullad i bakplåtspappret.

3

Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med mascarpone, florsocker och passionsfrukt. Rulla ut kakan och bred på krämen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Till Receptet