Ingredienser

 

30 stycken

25 g
jäst

5 dl
standardmjölk

1 dl
strösocker

1 g
saffran

100 g
rumsvarmt smör

2 krm
salt

12 dl
vetemjöl (ca 720 g)

Fyllning och pensling:

100 g
rumsvarmt smör

200 g
mandelmassa

200 g
färska hallon

0.5 dl
strösocker

1
ägg till pensling

Kristyr:

1
äggvita

2.5 dl
florsocker

florsocker att pudra ovanpå

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Smula jästen i en bunke. Värm mjölk, socker och saffran till 37° och häll i bunken. Rör om tills jästen lösts upp.

2

Klicka i smöret och tillsätt saltet. Häll i mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen för hand 10 min eller 5 min med degblandare. Låt jäsa under bakduk 1 timme.

3

Kavla ut degen på en mjölad bänk, till 2 rektanglar, ca 1 cm tjock. Bred ut smöret och riv över mandelmassan. Fördela hallonen ovanpå, strö på socker och rulla ihop från långsidan. Skär i bitar, ca 4 cm, och lägg i stora muffinsformar. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.

4

Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Kristyr:

1

Vispa äggvita och florsocker med elvisp tills det är riktigt vitt. När bullarna svalnat, ringla över kristyren och pudra med florsocker.

Till Receptet