Ingredienser

 

10 bitar

4
ägg

1.5 dl
strösocker

1.5 dl
potatismjöl

1 tsk
bakpulver

0.5 g
saffran

Fyllning

250 g
färska hallon eller frysta avrunna

200 g
färskost (cream cheese)

0.5 dl
florsocker

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.

2

Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd den upp-och-ner på ett bakplåtspapper.

3

Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspappret.

4

Mosa hallonen. Blanda florsocker med färskost. Rulla ut kakan och bred på krämen och sedan hallonen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Till Receptet