Saffransrulltårta med hallonfyllning
Ingredienser
10 bitar
4
ägg
1.5 dl
strösocker
1.5 dl
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
0.5 g
saffran
Fyllning
250 g
färska hallon eller frysta avrunna
200 g
färskost (cream cheese)
0.5 dl
florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
2
Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd den upp-och-ner på ett bakplåtspapper.
3
Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspappret.
4
Mosa hallonen. Blanda florsocker med färskost. Rulla ut kakan och bred på krämen och sedan hallonen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.
Till Receptet