Ingredienser

 

50
gram

jäst, för söta degar

100
gram

smör

5
dl

mjölk

1
burk(ar)

kesella, vanilj

50
gram

mandelmassa

3
påse

saffran, 1,5 g

1,5
dl

strösocker

0,5
tsk

hjorthornsalt

17
dl

vetemjöl, gärna special

Garnering

1
odefinierad

russin

1
odefinierad

vanlijsocker

Pensling

1
st

ägg

1
tsk

mjölk

Gör så här

1. Stöt saffran med lite socker i en skål.
2. Blanda mandelmassa med lite mjölk i en annan skål.
3. Smula jästen i en degbunke.
4. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och socker och värm till fingervärme dvs 37 grader.
5. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
6. Tillsätt kesella, saffran, hjorthornsalt, mandelmassa och mesta del av mjölet.
7. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter.
8. Låt jäsa ca 45 min.
9. Sätt på ugnen på ca 225 grader.
10. Arbeta ihop degen och baka ut den till ca 35 st bullar.
11. Låt jäsa igen ytterligare ca 45 min.
12. Pensla med uppvispat ägg med mjölk.
13. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 min.

Receptet är från:

Tasteline