Ingredienser

 

8 stycken

6 dl
vetemjöl (360 g)

4 tsk
bakpulver

0.5 tsk
salt

1 msk
strösocker

0.5 tsk
vaniljpulver

1 msk
vallmofrön + 1 msk ovanpå

75 g
tärnat kallt smör

1
ägg

2 dl
mjölk

1 msk
pressad citronsaft

Blåbärs- och kardemummamarmelad

250 g
blåbär

1.5 dl
syltsocker

1 msk
vatten

0.5 tsk
kardemummakärnor

Till servering

cream cheese

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Marmelad:
Häll blåbär, syltsocker, vatten och mortlad kardemumma i en kastrull. Låt sjuda 5–10 min.

2

Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser till sconesen. Tillsätt smöret och arbeta ihop med fingrarna till en smulig deg.

3

Vispa upp ägget lätt med mjölk och citronsaft. Rör ihop alla ingredienser till en jämn deg. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmofrön och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

4

Servera med cream cheese och marmeladen (gärna ljummen).

Till Receptet