Ingredienser

 

6
dl

grahamsmjöl

6
dl

vatten, kokande

3
dl

vatten

50
gram

jäst

2
tsk

salt

2
dl

russin

10
dl

vetemjöl

Köp receptet

Gör så här

1. Häll upp grahamsmjölet i en stor bunke och slå det kokande vattnet
över. Låt svalna tills det är ca 37 grader.
2. Värm den andra delen vatten fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i
det ljumma vattnet och häll det sedan tillsammans med russin i grahamsgröten.
3. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, arbeta samman till en smidig deg och låt den sedan jäsa i 40 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Rulla degen till en längd och dela i 25 stycken bitar.

5. Forma till små bollar och jäs dem i ca 30 minuter. Grädda sedan bröden i 250 grader i 15 minuter.

Receptet är från:

Tasteline