Smarriga Kolabullar
Ingredienser
100
gram
margarin, rumstempererat
7,5
dl
mjöl
50
gram
jäst
1,5
dl
mjölk, rumstempererad
2
st
ägg
2
msk
socker
1
krm
salt
Granering
1
st
ägg
1
dl
pärlsocker
Kolafyllning
75
gram
margarin, rumstempererat
1,5
dl
kolasås, (sådan man har till glass)
Gör så här
1. Fyllning:
Rör ihop rumsvarmt margarin med kolasåsen, ställ undan medan du arbetar ihop degen.
2. Deg:
Mät upp margarinet och tillsätt mjölet. Nyp ihop mjöl och margarin till smulor. Häll i socker och salt. Lös upp jästen i mjölken som ska vara sval, men inte kylskåpskall.
3. Blanda i mjölken och äggen i mjölblandningen och arbeta i hop till en deg. Den ska precis släppa kanterna och bli riktigt lätt att arbeta med.
4. Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangel som är ca 0,5 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop. Nyp ihop skarven ordentligt och skär rullen i ca 1½cm tjocka skivor som läggs på en smörpappersbelagd plåt.
5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur i en timme. Pensla på ägg och dekorera med pärlsocker.
6. Grädda i ca 8 min i 225 grader mitt i ugnen.
Receptet är från: