Ingredienser

 

100
gram

margarin, rumstempererat

7,5
dl

mjöl

50
gram

jäst

1,5
dl

mjölk, rumstempererad

2
st

ägg

2
msk

socker

1
krm

salt

Granering

1
st

ägg

1
dl

pärlsocker

Kolafyllning

75
gram

margarin, rumstempererat

1,5
dl

kolasås, (sådan man har till glass)

Gör så här

1. Fyllning:
Rör ihop rumsvarmt margarin med kolasåsen, ställ undan medan du arbetar ihop degen.
2. Deg:
Mät upp margarinet och tillsätt mjölet. Nyp ihop mjöl och margarin till smulor. Häll i socker och salt. Lös upp jästen i mjölken som ska vara sval, men inte kylskåpskall.
3. Blanda i mjölken och äggen i mjölblandningen och arbeta i hop till en deg. Den ska precis släppa kanterna och bli riktigt lätt att arbeta med.
4. Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangel som är ca 0,5 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop. Nyp ihop skarven ordentligt och skär rullen i ca 1½cm tjocka skivor som läggs på en smörpappersbelagd plåt.
5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur i en timme. Pensla på ägg och dekorera med pärlsocker.
6. Grädda i ca 8 min i 225 grader mitt i ugnen.

Receptet är från:

Tasteline