Ingredienser

 

50
gram

jäst

100
gram

smör

3
dl

mjölk

0,5
tsk

salt

1
dl

vit sirap

1
l

vetemjöl

Fyllning

2
dl

vaniljkräm, marsankräm

Garnering

1
st

ägg

2
dl

strösocker

Gör så här

1. Smält smöret och häll på mjölken, värm detta till 37 grader, fingervarmt.
Smula ned jästen i en bunke och slå det varma degspadet över.
Rör tills all jäst är upplöst.
2. Tillsätt salt och sirap. Arbeta sedan in mjöl, lite i taget tills du fått
en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
3. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord. Forma till en längd och dela i
25 lika stora bitar.
4. Rulla till jämna bullar och låt jäsa i ca 20 minuter.
5. Fyll sedan en spritspåse med marsankrämen, tryck in spritspåsen i
bullen och fyll den med krämen. Låt jäsa i 10 minuter till.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i ca 10
minuter.
7. Rulla de varma bullarna i strösocker.

Receptet är från:

Tasteline