Valnöts- och chokladfudge
Ingredienser
16 bitar
150 g
mörk choklad
2.5 dl
strösocker
0.5 dl
ljust muscovadosocker
2.5 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 dl
ljus sirap
50 g
smör
1 dl
valnötskärnor, grovhackade
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Hacka chokladen. Klä en form med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Blanda strösocker, muscovadosocker,
grädde, mjölk, sirap och smör i en non stickkastrull.
2
Värm under omrörning tills sockret smält. Låt sedan koka till en temperatur på 117°, det tar en stund, ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.
3
Rör om under några minuter till en jämn smet och rör sedan ner nötterna. Häll smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar.
Till Receptet