Ingredienser

 

16 bitar

150 g
mörk choklad

2.5 dl
strösocker

0.5 dl
ljust muscovadosocker

2.5 dl
vispgrädde

1 dl
mjölk

1 dl
ljus sirap

50 g
smör

1 dl
valnötskärnor, grovhackade

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Hacka chokladen. Klä en form med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Blanda strösocker, muscovadosocker,
grädde, mjölk, sirap och smör i en non stickkastrull.

2

Värm under omrörning tills sockret smält. Låt sedan koka till en temperatur på 117°, det tar en stund, ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.

3

Rör om under några minuter till en jämn smet och rör sedan ner nötterna. Häll smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar.

Till Receptet