Ingredienser

 

50
gram

jäst

100
gram

smör

5
dl

mjölk, gammeldags

250
gram

kesella

1,5
gram

saffran

1,5
dl

strösocker

2
msk

kardemumma, 2-3, stött. Kan uteslutas

0,5
tsk

salt

17
dl

vetemjöl, ca

1
st

ägg, till pensling

1
odefinierad

russin

50
gram

smör, smält, varmt smör till special jäsning

Köp receptet

Gör så här

1. Sätt på ungnen på 225 grader.
2. Smula jästen i en degbunke.
3. Smält 100 g smör i en kastrull, häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.
4. Rör om tills jästen löser sig och tillsätt sedan kesella, saffran, salt, socker, kardemumman och det mesta av mjölet.
5. Arbeta tills degen släpper från skålens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl.
6. Häll det varma smöret över degen precis innan du täcker över med en jäshanduk. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
7. Baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg.
8. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter. Flätor kräver längre tid, ca 20 min.

Receptet är från:

Tasteline