Världens bästa lussekatter!!!
Ingredienser
50
gram
jäst
100
gram
smör
5
dl
mjölk, gammeldags
250
gram
kesella
1,5
gram
saffran
1,5
dl
strösocker
2
msk
kardemumma, 2-3, stött. Kan uteslutas
0,5
tsk
salt
17
dl
vetemjöl, ca
1
st
ägg, till pensling
1
odefinierad
russin
50
gram
smör, smält, varmt smör till special jäsning
Köp receptet
Gör så här
1. Sätt på ungnen på 225 grader.
2. Smula jästen i en degbunke.
3. Smält 100 g smör i en kastrull, häll i mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.
4. Rör om tills jästen löser sig och tillsätt sedan kesella, saffran, salt, socker, kardemumman och det mesta av mjölet.
5. Arbeta tills degen släpper från skålens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl.
6. Häll det varma smöret över degen precis innan du täcker över med en jäshanduk. Låt jäsa övertäckt i 40 min.
7. Baka ut degen i den form du vill ha, pensla med uppvispat ägg.
8. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8-10 minuter. Flätor kräver längre tid, ca 20 min.
Receptet är från: