Vetebulle med rabarberfyllning
Ingredienser
75
gram
smör
2,5
dl
mjölk
0,5
paket
jäst
0,5
dl
socker
1
tsk
kardemumma
8
dl
vetemjöl
Fylllning
200
gram
smör
0,5
dl
socker
1
dl
mandel, mald
0,5
msk
vaniljsocker
0,5
msk
kardemumma, mald
250
gram
rabarber, hackad
Köp receptet
Gör så här
1. Smält smöret och värm sedan mjölken och smöret fingervarmt.
2. Rör ut jästen i vätskan, blanda i resten av ingredienserna och knåda sedan degen så att den blir smidig.
3. Låt jäsa under duk i cirka 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Rör ihop fyllningen under tiden. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda i den malda mandeln och vaniljsockret. Blanda sedan separat kardemumman med den hackade rabarbern.
5. Kavla ut degen och bred ut fyllningen, strö över den hackade rabarbern. Rulla ihop, skär upp bullarna och lägg i formar, låt därefter jäsa under duk i cirka 45 minuter. Baka bullarna i ugnen i cirka 5 minuter.
Receptet är från: