Ingredienser

 

75
gram

smör

2,5
dl

mjölk

0,5
paket

jäst

0,5
dl

socker

1
tsk

kardemumma

8
dl

vetemjöl

Fylllning

200
gram

smör

0,5
dl

socker

1
dl

mandel, mald

0,5
msk

vaniljsocker

0,5
msk

kardemumma, mald

250
gram

rabarber, hackad

Köp receptet

Gör så här

1. Smält smöret och värm sedan mjölken och smöret fingervarmt.
2. Rör ut jästen i vätskan, blanda i resten av ingredienserna och knåda sedan degen så att den blir smidig.
3. Låt jäsa under duk i cirka 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Rör ihop fyllningen under tiden. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda i den malda mandeln och vaniljsockret. Blanda sedan separat kardemumman med den hackade rabarbern.
5. Kavla ut degen och bred ut fyllningen, strö över den hackade rabarbern. Rulla ihop, skär upp bullarna och lägg i formar, låt därefter jäsa under duk i cirka 45 minuter. Baka bullarna i ugnen i cirka 5 minuter.

Receptet är från:

Tasteline