Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka
Ingredienser
12 portioner
250 g
rumsvarmt smör
1 dl
socker
500 g
grovriven mandelmassa
4
ägg
1 dl
majsmjöl
0.5 msk
mortlad kardemumma
1.5 dl
hackad mandel, till formen
Topping/Fyllning
4 dl
vispgrädde
250 g
mascarpone
1.5 dl
lemon curd
1.5 liter
jordgubbar
= finns i Coops ekologiska sortiment
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och
socker poröst med elvisp. Tillsätt övriga
ingredienser till smeten och rör till en
smet.
2
Smörj en form, ca 26 cm i diameter.
Bröa med finhackad mandel. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 40-45 min. Låt svalna.
3
Vispa grädde och mascarpone fluffigt
med elvisp. Rör ner lemon curden. Skär
kakan i två bottnar. Täck undre bottnen
med skivade jordgubbar.
4
Bred hälften av citrongrädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen. Bred på resten av grädden.
Toppa med jordgubbar.