Ingredienser

 

12 portioner

250 g
rumsvarmt smör

1 dl
socker

500 g
grovriven mandelmassa

4
ägg

1 dl
majsmjöl

0.5 msk
mortlad kardemumma

1.5 dl
hackad mandel, till formen

Topping/Fyllning

4 dl
vispgrädde

250 g
mascarpone

1.5 dl
lemon curd

1.5 liter
jordgubbar

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och
socker poröst med elvisp. Tillsätt övriga
ingredienser till smeten och rör till en
smet.

2

Smörj en form, ca 26 cm i diameter.
Bröa med finhackad mandel. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 40-45 min. Låt svalna.

3

Vispa grädde och mascarpone fluffigt
med elvisp. Rör ner lemon curden. Skär
kakan i två bottnar. Täck undre bottnen
med skivade jordgubbar.

4

Bred hälften av citrongrädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen. Bred på resten av grädden.
Toppa med jordgubbar.

Till Receptet