Ingredienser

 

12 portioner

3
ägg

2 dl
strösocker

1 tsk
vaniljsocker

2.5 dl
vetemjöl

100 g
smör

100 g
vit choklad, finhackad

2 tsk
rivet citronskal

10
färska hallon

Smuldeg

50 g
smör, rumsvarmt

0.5 dl
strösocker

1 dl
havregryn

1 dl
solrosfrön

0.5 dl
kokosflingor

Topping

200 g
färska hallon

vispgrädde, till servering

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Sätt ugnen på 175°. Smula
ihop alla ingredienser till
smuldegen med fingrarna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och mjöl. Smält smöret i en kastrull.

2

Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll i äggblandning och
citronskal. Rör till en jämn smet.

3

Smöra och bröa en pajform, 28
cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten. Fördela hallon över kakan och strö på smulet.

4

Grädda mitt i ugnen ca 22 min.
Låt svalna lite. Toppa kakan med
färska hallon och servera med fluffigt
vispad grädde.

Till Receptet