Ingredienser

 

12 portioner

4
ägg

1 dl
strösocker

1
banan

5 dl
vispgrädde

400 g
hasselnötskräm

60 g
maränger

chokladsås

= finns i Coops ekologiska sortiment

 

Gör så här

 

1

Separera äggula och äggvita
i varsin bunke. Vispa
äggvitan med hälften av sockret till ett
fast skum. Vispa äggulan porös med
resten av sockret.

2

Mosa bananen med
en gaffel och vispa ner i äggulesmeten.
Vispa grädden fast och fluffig. Värm
hasselnötskrämen i mikro eller försiktigt
i vattenbad, så att den blir lösare,
men inte för varm.

3

Vänd ner grädden i äggulesmeten
och sedan äggvitan. Vänd ner grovt
krossade maränger och ringla i hasselnötskräm.
Häll smeten i en form med
löstagbara kanter.

4

Täck formen med
plast (utan att trycka till den). Ställ i
frysen minst 4 timmar.
Vid servering, toppa ev med mer
krossade maränger och chokladsås.

Till Receptet