Kardemummaparfait med rabarberkompott
Ingredienser
4–6 portioner
-
3 st
äggulor
-
1½ dl
strösocker
-
2 krm
nystött kardemumma
-
2 dl
vispgrädde
Rabarberkompott
-
ca 300 g
rabarber
-
¾ dl
vatten
-
ca ¾ dl
strösocker
4–6 portioner
-
3 stäggulor
-
1½ dlströsocker
-
2 krmnystött kardemumma
-
2 dlvispgrädde
Rabarberkompott
-
ca 300 grabarber
-
¾ dlvatten
-
ca ¾ dlströsocker
Gör så här
1. Vispa äggulor och socker tills det blir riktigt pösigt. Tillsätt nystött kardemumma. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet. Häll upp i portionsformar eller en stor form. Ställ i frys minst 4 timmar.
2. Skiva rabarern i 2 cm tocka bitar.
3. Koka upp dem med vatten och socker ca 5 min tills de börjar mjukna. Kyl kompotten och servera den tillsammans med uppstjälpt kardemummaparfait.