Glassufflé på åkerbär med äppelsorbé
Ingredienser
4 portioner
-
2 dl
åkerbärspuré
-
2-3 st
äggulor
-
150 g
socker
-
1 dl
vatten
-
3 dl
grädde
-
500 g
äppelpuré
-
100 g
socker
-
1 st
gelatinblad
-
citronsaft
-
3 msk
calvados
4 portioner
-
2 dlåkerbärspuré
-
2-3 stäggulor
-
150 gsocker
-
1 dlvatten
-
3 dlgrädde
-
500 gäppelpuré
-
100 gsocker
-
1 stgelatinblad
-
citronsaft
-
3 mskcalvados
Gör så här
Sufflé:
1. Koka upp vatten och socker, låt kallna.
2. Vispa samman purén och gulorna med den kalla sockerlagen.
3. Sätt bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden tills det blir en tjock kräm, cirka 85 grader.
4. Passera smeten genom en tät sil.
5. Rör om tills det har svalnat.
6. Vispa grädden och blanda ner.
7. Häll smeten i portionsformar.
Sorbé:
1. Koka puré, socker och pressa över citronsaften.
2. Blötlägg gelatinet och blanda ner det i den ljumna smeten..
3. Tillsätt spriten, kan uteslutas.
4. Kör den i en glassmaskin, ställ in i frysen.